Kosinta Google-lasit päässä – tältä se näytti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman suosituin nettiyhtiö Google on jo pitkään työstänyt täysin uutta käyttöliittymää tietoverkkoon. Google Glass pitää sisällään käyttäjän päähän laitettavat älylasit, jotka tottelevat äänikomentoja ja tunnistavat näkökentässä nähtäviä esineitä ja paikkoja. Nyt YouTubeen on ladattu video, jolla nähdään kaiketi maailman ensimmäinen Google Glass -älylasit päässä suoritettu kosinta.

Kerroimme hiljattain, kuinka äänikomennoilla toimivat Googlen älylasit ovat joutuneet kiellettyjen esineiden listalle ainakin joissain kahviloissa, elokuvateattereissa, kasinoilla, strippiklubeilla ja pankeissa. Lasit ovat kuitenkin oiva keksintö esimerkiksi ikimuistoisten hetkien dokumentoimista varten.

Tämän tiesi myös Breon Nagy -niminen mies, joka oli kantanut sormusta taskussaan ja laseja päässään kahden päivän ajan, kunnes rohkaisi mielensä ja päätti viimein kosia tyttöystäväänsä. Mies kysyi Googlen lasit päässään tulisiko nainen hänen vaimokseen ja vastaus oli myöntävä. Koko kosinta tallentui videolle.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Google-laseja on julkaistu rajoitettu 2.000 kappaleen testierä, ja yksi pari maksaa noin 1.160 euroa. Google-lasien avulla käyttäjä voi suorittaa muun muassa erilaisia nettihakuja ja ottaa jopa videoita ja valokuvia pelkällä äänikomennolla. Lisäksi lasit toimivat myös navigaattorina ja niillä voi tehdä videopuheluita.

Hiljattain Google haki Yhdysvaltojen patenttirekisterikeskukselta patenttia, jonka perusteella lasit toimivat myös kodin laitteiden kaukosäätimenä. Mikäli Googlen uusin patentti menee läpi, voi niillä tulevaisuudessa myös hallita kodin televisiota, kahvinkeitintä tai sammutella jopa valaisimia.