Maailmankuululta kumiankalta ilmat pihalle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin kuinka keltainen 16,5 metriä korkea kumiankka uiskenteli Hong Kongin satamaan ihmisten pällisteltäväksi. Nyt kumiankka on kohdannut suuren muutoksen, sillä ankalta otettiin ilmat pihalle.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Gawkerin mukaan moni kiinalainen epäili kumiankan kuolemaksi ilkivaltaa. Lopulta satamatyöntekijät ilmottautuivat ankan tyhjentäjiksi ja hyvästä syystä – maailman merillä seilannut vaakku kaipasi kipeästi puhdistamista ja huoltoa.

Samainen ankka on käynyt ennen Kiinaa muun muassa Osakassa, Sydneyssa, Sao Paolossa ja Amsterdamissa, ja seuraavaksi se seilaa entistäkin ehompana Yhdysvaltoihin.

Jättikokoinen kumiankka on hollantilaisen taiteilija Florentijn Hofmanin käsialaa, ja se on lähetetty seilaamaan merille rauhan ja harmonian nimissä. Kumiankka lähetettiin matkalleen jo vuonna 2007. Hong Kongissa se viihtyy 9. kesäkuuta saakka, CNN paljastaa. Seuraavaksi kumiankan on määrä rantautua Yhdysvaltoihin, tosin sen tarkempi määränpää on pidetty vielä salaisuutena.