Hotellien huonepalvelu pian historiaa – luksushotelli näyttää esimerkkiä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Huonepalvelusta voi tilata hotellihuoneeseen kätevästi kuohuvaa juomaa, ruoka-aterioita tai vaikkapa jääpaloja yhdellä puhelinsoitolla. Nyt tälle luksukselle saattaa tulla loppu, sillä eräs luksushotelli on lakkauttanut huonepalvelunsa.

New Yorkin Hilton Midtown on päättänyt näyttää esimerkkiä muille hotelleille lopettamalla huonepalvelunsa. Päätös jättää nyt 55 huonepalvelutyöntekijää työttömäksi, Gawker uutisoi.

Matkailualan asiantuntijat uskovat, että New Yorkin suurin Hilton-hotelli on edelläkävijä uudessa trendissä, jossa huonepalveluresursseja karsitaan ja tilalle tuodaan hotelliaulaan sijoittuva kioski, josta jokainen voi käydä noutamassa tarvittavansa evään.

Osa hotelleista aloittaa huonepalveluiden karsinnan tunneista, ja ne pitävät palvelua avoinna vain määrätyn ajan päivästä perinteisen 24 tunnin sijaan. Toiset hotellit ovat hylänneet myös huonepalveluun olennaisesti kuuluvat tarjoilemisen siten, että ruuat ja juomat jätetään vain hotellihuoneen ulkopuolelle paperipussissa.