Suosikkinäyttelijän shokkiväite: ”Syöpä tuli suuseksistä”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Yhdysvaltalainen elokuvatähti Michael Douglas kuuluu maineikkaaseen näyttelijäsukuun, sillä hänen isänsä on Hollywood-tähti Kirk Douglas. Mies kärsi jokin aika sitten kurkkusyövästä, mutta parantui taudista.

Michael Douglasin on ajateltu aiemmin saaneen syövän päihteitä kaihtamattoman elämäntyylinsä ansiosta. Miehelle ovat maistuneet alkoholi ja tupakka. Nyt Michael on kuitenkin kiistänyt yleisen olettamuksen ja kertonut oman näkemyksensä asiaan.

– Ei. En halua mennä yksityiskohtiin, mutta tämä syöpä liittyy papilloomavirukseen, mikä tulee yleensä suuseksistä, kertoi Michael Douglas Graham Nortonin keskusteluohjelmassa.

Kyseinen sukupuolitauti on aiemmin liitetty erityisesti naisten kohdunkaulasyöpiin, mutta papilloomaviruksen kerrotaan voivan ilmetä miehellä peniksen, peräsuolen tai nielun syöpänä. Douglasin itsensä mukaan naisille suoritettava suuseksi on myös paras tapa parantua sairaudesta.

Michael Douglas muistetaan monista elokuvarooleistaan, joihin lukeutuvat esimerkiksi Vihreän timantin metsästys, Niilin jalokivi, Wall Stret – rahan ja vallan katu, Basic Instinct – vaiston varassa, Amerikan presidentti, The Sentinel – salaliitto, Pelimiehen painajainen ja Wall Street: Money Never Sleeps. Tällä erää näyttelijä tähdittää Liberacesta kertovaa Candelabra-elokuvaa Matt Damonin kanssa.