Mullistava löytö merenpohjasta – onko kyseessä Atlantis?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mereen uponnut saari Atlantis on esiintynyt lukemattomissa tarinoissa, elokuvissa ja televisiosarjoissa. Mystinen taru Atlantiksesta on myös kiehtonut tutkijoita vuosikymmenien ajan. Nyt Brasilian suunnalta on tullut uutta tietoa Atlantiksen mahdollisesta sijainnista.

Tutkijat nimittäin kertovat, että Brasilian läheisillä vesillä näyttäisi sijaitsevan uponnut manner, AFP uutisoi. Noin 1.000 kilometriä Rio de Janeirosta sijaitseva 900 metrin syvyydessä oleva löydös onkin käynnistänyt jälleen uusia spekulaatioita Atlantiksen mahdollisesta olemassaolosta. Tiedemiehet eivät osaakaan sanoa, mitä meren pohjassa todella on.

Tutkijat ovat kuitenkin varmoja siitä, että löydös tulee olemaan mullistava. Pohjassa kuvatulla videolla ollaan nähty graniittimuodostumia. Ainoastaan maanpinnalla muodostuva graniitti vihjaakin siitä, että meressä on uponnutta maaperää. Tiedemiehet eivät kuitenkaan vielä ole valmiita tarkentamaan, millä keinoin graniitti on päätynyt meren pohjaan.

– Tämä voisi olla brasilialainen Atlantis, brasilialaisasiantuntija Roberto Ventura Santos kommentoi löydöstä AFP:lle.