YleXPop aloitti festarikesän näyttävästi – massiivinen kuvagalleria

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

YleXPop järjestettiin lauantaina toista kertaa peräkkäin Tampereen Keskustorilla, ja samalla juhlittiin YleX-radiokanavan kymmenvuotisjuhlaa. Tampereen aurinkoinen keskusta-alue vilisi musiikin ystäviä.

Etenkin koulujen kesälomien alkaminen oli houkutellut paikalle valtavan määrän nuoria lomajuhlijoita. Stara kävi katsastamassa vuoden 2013 festarikesän startin.

Ensimmäisenä poppilavalle asteli yleisön totaalisesti huumannut Isac Elliot. Justin Bieberin kaltaista hysteriaa aiheuttanut 12-vuotias artisti voitti kuuntelijat puolelleen jo keikan alkumetreillä.

Isac Elliot kertoi saapuneensa keikalle suoraan koulun päättäjäisistä, ja hän teki samalla historiaa ollessaan ensimmäinen artisti, jonka isä on myös esiintynyt radiokanavan järjestämän ilmaistapahtuman esiintymislavalla. Isac Elliot on The Capital Beat -yhtyeestä tutun Fredi Lundenin poika.

Fanihysteriaa aiheuttaneen pikkupopparin keikan jälkeen Keskustori kaikui Elastisen musiikin alla. Yllätysnumerona vedon aikana nähtiin koko YleX-kanavan radiojuontajien tanssi Iisii-biisin aikana. Suomen eturivin artisteja edusti myös Elastisen ryhmän jälkeen laulunsa Tampereen taivaanrantaan heittänyt Karri Koira.

Potin kuitenkin räjäytti YleX:lle kesäkumibiisin neljä vuotta sitten tehnyt Haloo Helsinki!, joka esiintyi tyylikkäissä esiintymispuvuissa ja pikkutakeissa helteeksi äityneestä ilmasta huolimatta. Yleisömeri otti yhtyeen basisti-solisti Ellin ja pojat vastaan suurella hymyllä, eikä mattimyöhäiset päässeet tässä vaiheessa enää lähellekään lavaa, sillä katsojia oli kerääntynyt torille lähikatuja myöten.

Viimeisenä lavalle nousi keväällä lopettamispäätöksensä uutisoinut PMMP. Suorastaan liikuttava keikan alku sai fanien ihon kananlihalle, kun maineikas yhtye saapui lavalle käsi kädessä kumartaen. PMMP juhlii tänä kesänä sekä viimeistä keikkataivaltaan että kymmenvuotista uraansa. YleXPop järjestetään ensi vuonna Oulussa.