Uskomaton pyörätaituri – älä kokeile tätä kotona

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Temppupyöräily vaatii ketteryyden lisäksi huikeaa kehonhallintaa ja täydellistä tasapainoaistia. Tim Knoll -niminen YouTube-sensaatio on julkaissut pienellä polkupyörällään suorittamia temppuvideoita verkossa ihmisten äimisteltäväksi.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Temppupyöräilyä voidaan kutsua myös BMX-pyöräilyksi, joka sai alkunsa 60-luvun Kaliforniasta. Minikokoisilla menopeleillä jäljiteltiin aluksi pelkästään motocrossia, mutta temppuilu tuli Wikipedian mukaan kuvioihin, kun huonommin kilpailuissa menestyneet nuoret alkoivat viihdyttää toisiaan polkupyörillä kikkaillen. Siten syntyi BMX:n freestyle.

Temppupyöräilyssä voi pomppia vaihtoehtoisesti joko tasaisella maalla tai rampeista, hyppyreistä ja esteistä. Lisäksi pyörillä niin sanotusti grindataan, eli liututaan tankoja, kaiteita ja putkia. Tim Knoll on elävä esimerkki taidokkaasta temppupyöräilijästä.

Uusimmat