R-kioski yritettiin ryöstää Vaasassa – sivullinen otti miehen kiinni! Katso kuva

Ohhoh! · Stara.fi

Staran saamien tietojen mukaan Vaasassa tapahtui eilen alkuillasta välikohtaus, jossa R-kioski yritettiin ryöstää. Ryöstäjän epäonneksi paikalla oli kuitenkin samaan aikaan eräs sivullinen, joka miehen aikeet huomattuaan päätti estää ryöstön ja ottaa tekijän kiinni.

Kuva: Lukijan kuva
Kuva: Lukijan kuva

Vaasan Vöyrinkaupungilla sijaitsevalla R-kioskilla tapahtuneessa ryöstön yrityksessä vaasalaismies todisti kertomansa mukaan ensin välikohtausta miehen ja myyjän välillä.

– Siellä oli sellainen huumehörhö, joka uhkaili myyjää jengillä. Se lappas kaljaa kassiin ja sanoi myyjälle, että ottaa rahaakin jos haluaa. Sit se oli lähdössä pois ja ajattelin ottaa sen kiinni siinä ovella. Siinä pihalla sit väännettiin ja käännettiin, kiinniottaja kertoi Staralle.

– Se uhkaili jengillä ja että turpiin tulee. Se sanoi myyjälle, että tietää missä se asuu. Mä laitoin sen pakettiin siihen maahan. Poliisilla kesti varmaan vartin verran tulla paikalle. Hullulla on hullun voimat, mutta kyllä se siinä pysyi. Myyjä toi nippusiteitä ja mä laitoin sen pakettiin.

Pohjanmaan poliisista ei vielä vahvistettu eikä kiistetty tapausta Staralle, mutta poliisipartion kerrottiin olevan parhaillaan paikalla selvittämässä asiaa. Rikoslain mukaan teon rikosnimikkeenä voidaan käyttää ryöstöä silloin, kun toisen omaisuutta otetaan väkivaltaa käyttämällä tai väkivallalla uhkaamalla. Tarkempi rikosnimike tarkentuu tapauskohtaisesti poliisitutkinnassa.