Miljardööri etsii laskutehtävälle ratkaisijaa – palkkio 800 000 euroa

Digi Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Haastavien laskututoimitusten tekeminen ei aina ota onnistuakseen, vaikka ihminen olisikin muuten pätevä alallaan. Nyt erään dallasilaisen miljardöörin matikkapää ei ole riittänyt matemaattisen tehtävän ratkaisemiseen, joten hän tarjoaa nyt ratkaisijalle huiman palkkion.

Andrew Beal aikoo maksaa 800.000 euroa sille, joka pystyy ratkomaan niin sanotun Bealin konjektuurin. Matemaattinen väite on miehen itsensä muotoilema. Kyseistä lukuteorian otaksumaa ei ole kukaan osannut ratkoa, vaikka se on ollut matemaatikkojen päänvaivana jo 80-luvulta lähtien.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Beal etsii tehtävälle ratkaisijaa. Vuonna 1997 hän tarjosi 4.000 euroa sille, joka kykenisi ratkomaan ongelman. Summa on sittemmin noussut joka vuosi, uutisoi Female First -sivusto.