Arvostelu: Fast & Furious 6

Elokuvat · Anna Poikkimäki

Räiskyvää toimintaa, kauniita naisia ja nopeita autoja… Luulisi tämän kaavan käyneen jo turhankin tutuksi. Uusin Fast & Furious 6 -elokuva kykenee kuitenkin vielä elokuvasarjan kuudennessa osassa naulitsemaan katsojan kiihdyttävän toiminnan pariin.

Kun Domin (Vin Diesel) ohjaaman rikollistiimin taskut ovat viimeisimmän keikan jälkeen pullollaan seteleitä ja jengi on hajaantunut ympäri maailmaa luksuselämää viettämään, uuteen seikkailuun lähteminen vaatii astetta enemmän motivointia. Sitä saadaan.

Domin kuolleeksi luultu ex-heila Letty on nimittäin elossa, ja työskentelee poliisien jäljittämän rikosjohtajan (Luke Evans) alaisena. Agentti Hobbs kokoaa tutun kriminaalijoukon kokoon ja jälleen taistelukenttänä autokaahareille toimivat kaupunkien tiet. Palkkiona häämöttää vielä totaalinen armahdus ja paluu kotikulmille. Tämän luksuksen eteen hurjapäät joutuvat tekemään kaikkensa.

Justin Linin ohjaama toimintapätkä toimii luksusautoineen tietynlaisen eliittielämäntyylin kuvaajana, ja parodisen kylmänviileää toimintaa odottava ei elokuvaa katsoessa tule pettymään. Syvällisiä oivalluksia tämänkaltaisista tuotoksista on turha odottaa, mutta niitä varten on olemassa viereinen teatterisali.

Vin Dieselin nallekarhumaisen koviksen karisma puree edelleen, ja mestarillisen älykästä pahista näyttelevä Luke Evans onnistuu myös vakuuttamaan näyttelijäsuorituksellaan. Hurjapäät-elokuvasarja ei aivan heti ole loppumassa, eikä sitä tämänkertaisen näytön edessä ole syytä heti haudatakaan. Raportoitu vuonna 2014 ilmestyvä seitsemäs osa toivotettakoon tervetulleeksi.

Lajityyppi: Toiminta, seikkailu, jännitys

Ohjaaja: Justin Lin

Pääosissa: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne ”The Rock” Johnson, Michelle Rodriguez, Luke Evans, Jordana Brewster, Gina Carano, Tyrese Gibson, Chris ”Ludacris” Bridges.

Ensi-ilta: 22.5.2013

Kesto: 2 h 10 min

Ikäraja: K12

Pisteet 3/5