Muistatko vielä jojot? Japanilaismies hämmästyttää jojo-taidoillaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jojo on ikuistettu taiteeseen jo 500 vuotta ennen ajanlaskumme alkua, kun jojolla leikkivän pojan kuva on löydetty muinaisen kreikkalaisvaasin kyljestä. Todennäköisesti historiassa on tehty näyttäviä jojo-temppuja, mutta nykyään niistä mittelöidään kilpailuissa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Japanin jojo-mestari näyttää nyt videolla mallia kuinka lelulla tehdään näyttäviä temppuja. Akitoshi Tokubuchi on poika, joka veivaa jojolla uskomattoman näppärästi ilman, että leikkikalun lanka jää löysäksi tai kapistus tippuu hänen käsistään hallitsemattomasti. YouTubeen ladattu kolmeminuuttinen video näyttää, minkälaisella suorituksella hän voitti Japanin mestaruuden.

Jojo on maailman vanhimpia leluja, joka on muutamaankin otteeseen noussut hetkelliseksi muotivillitykseksi. 1990-luvulla koettiin Suomessa näyttävä jojo-buumi, ja monissa kouluissa jojoilla leikkimistä jouduttiin jopa rajoittamaan.