Oppilaat hakkeroivat tietokoneen – julkaisivat opettajan nakukuvan netissä

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Nuoret datailijat ovat usein päässeet esimerkiksi kouluissa käsiksi heille kuulumattomiin tietoihin ja siten saaneet esimerkiksi parempia numeroita kokeissa. Nyt Venäjällä on sattunut ikävä hakkerointitapaus, josta opettaja kärsii vielä pitkään.

Ryhmä 15-vuotiaita rostovilaisia koululaisia oli hakkeroinut itsensä sisään opettajan poikaystävän henkilökohtaiselle tietokoneelle, kun he yrittivät löytää koneelta tulevien kokeidensa vastauksia.

Koevastausten sijaan tietokoneelta löytyikin opettajan nakukuva, jonka koululaiset kopioivat itselleen. 34-vuotiaan Natalia Molokovin kuva päätyi välittömästi internetiin, jossa se alkoi luonnollisesti levitä nopeasti. Opettaja ei ole suostunut enää palaamaan kouluun ja viranomaiset tutkivat parhaillaan ketkä ovat teon takana. Tekijöitä odottaa todennäköisesti syyte ainakin yksityisyyden loukkaamisesta.