Pankin työntekijän emämoka: 62 eurosta tuli vahingossa 222 miljoonaa euroa

Digi Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Pankkihenkilökunnan työ on luottamuksellista ja vaatii myös paljon tarkkuutta, onhan siinä kyse ihmisten raha-asioiden järjestelemisestä. Nyt eräs pankin työntekijä on tehnyt ison mokan siirtäessään rahaa asiakkaan tilille.

Saksalainen henkilö nukahti pöytänsä ääreen muutamaksi sekunniksi ja tuli siirtäneeksi 62,40 euron sijaan 222 miljoonaa euroa erään asiakkaan pankkitilille. Summa muuttui vahingossa suuremmaksi, kun työntekijän sormi pysyi hetken aikaa tietokoneen näppäimistöllä numero kahden kohdalla.

Pankki tajusi pian katastrofin ja korjasi sen välittömästi. Asia meni kuitenkin oikeuteen, kun tilisiirroista vastuussa ollut 48-vuotias naistarkastaja sai potkut virheen takia. Oikeuden mielestä tarkastajan olisi tullut saada tapauksesta pelkkä varoitus. Telegraph-lehden mukaan vielä ei ole selvää, saiko virheen tehnyt työntekijä potkut.