Jannika B koulukiusaamisesta: ”Se rupesi lähtemään lapasesta”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Parhaillaan useammallakin hittisinglellä radioaalloilla menestystä niittävä Jannika B on yksi tämän hetken suosituimmista kotimaisista laulajista. Staran haastattelussa hän kuitenkin kertoi, ettei aina ole saanut nauttia suosiosta, sillä Jannika oli koulukiusattu.

Jannika oli jo nuorena tyttönä oman tiensä kulkija, joka joutui kohtaamaan ikätoveriensa keskuudessa erilaisuuden tunnetta. Yläasteella hän koki monen muun nuoren tavoin kiusaamista. Kokemuksista on kertynyt laaja perspektiivi elämään, eikä poppari hätkähdä vähästä.

– Olin yläasteaikana aika yksinäinen. Se oli kova pala, kun baletti jäi multa pois. Mun ainoa turva oli päästä niille tunneille. Siellä mulla oli samanhenkisiä ystäviä. He olivat eri koulussa, ja omassa koulussa olin yksinäinen. Sen takia keskityin niin vahvasti kouluun ja olin hikipinko, suloinen popitar paljasti.

Koulukiusaaminen äityi lopulta niin rajuksi, että Jannika jouduttiin poistamaan tunnilta, jotta tilanne olisi saatu rauhoittumaan.

– Mut on heitetty aikoinaan suomen kielen tunnilta pihalle sen takia, että opettaja ei pystynyt hallitsemaan kiusaajien kommentteja. Silloin kerroin tilanteesta ensimmäistä kertaa äidille, Jannika kertoi Staralle.

– Mulla oli se asenne, että pärjään ja selviän tässä. Mut siinä vaiheessa vessan seinät oli täynnä musta kirjoitettuja juttuja. Mun nimi oli mainittu siellä enemmän kuin Jeesus Raamatussa. Se rupesi vähän lähtemään lapasesta. Olen joskus miettinyt niitä aikoja. Uskon, että kiusaaminen oli kuitenkin suhteellisen pientä. Se kuitenkin tuntui silloin itsestä tosi isolta.