Nörttien unelmaneuleet: Langasta saa aikaan huikeita videopelikuvia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ruotsalainen Per Fhager ei ole mikä tahansa käsityötaituri, vaan hän toteuttaa neulan ja langan avulla uskomattomia kanavatöitä, joihin hän ikuistaa otoksia vanhoista videoipeleistä. Fhager on saavuttanut suuren suosion etenkin aasialaisten keskuudessa.

Ruotsalainen käsityömestari yhdistää töissään perinteiset materiaalit ja värit uuteen ilmaisuun ja nykymaailmaan. Hänen käsitöissään nähdään uskomatonta tarkkuutta, kun Fhager on ikuistanut fantasiamaailman ja videopelien kohtaukset kankaalle pelkän neulan ja langan avulla, RocketNews24 raportoi.

Hänen teoksissaan nähdään kohtauksia niin Super Mario Brosista, Megamanista, The Legend of Zeldasta kuin Kirby’s Adventuresta. Vanhanaikaiset videopelit innoittavat nykyään useita taiteentekijöitä, ja niiden innoittamana on luotu koruja, vaatteita, tauluja ja käyttötavaroita.