Opiskelija eli puurolla 138 päivää: ”Kukaan ei ymmärrä”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Opiskelijaelämä ei aina ole ruusuilla tanssimista, sillä joskus ruokakaapin sisältö voi ammottaa tyhjyyttään ja jääkaapista kajastaa vain valo. Nyt 46-vuotias opiskelija kertoo syöneensä pelkkää puuroa 138 päivän ajan.

Skotlantilainen Chris Silver on elänyt pelkällä kauralla, vedellä ja pienillä leipäpaloilla tammikuusta lähtien. Kyseessä ei ole tahallinen näännytys tai edes rahapulasta johtuva ruokavalion kutistaminen. Silverin päätöksessä on kyse taiteesta ja politiikasta.

Mies vastustaa Britannian parlamentin budjettileikkauksia, joten hän haluaa kiinnittää ihmisten huomion asiaan. Silver parodioi kansleri George Osbornea projektissaan.

– Mielestäni säästöjä tehdään typerissä asioissa, ja ajattelin, että tekisin siitä teoksen, joka on vielä naurettavampi. Maksuja tasapainotetaan tavalla, jota kukaan ei ymmärrä, kertoi Chris Silver Female First -lehdelle.