Maailman suurin Rubikin kuutio tekeillä – tältä jättiläinen näyttää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Rubikin kuutio on eräs maailman kuuluisimmista älypeleistä. Kuutiota ei ole helppo koota alkuperäisasentoonsa, sillä se voi olla 43 triljoonassa eri asennossa. Maailmassa on olemassa myös ihmisiä, jotka ovat omistaneet lähes koko elämänsä kuutiolle.

Eräs heistä on Liberty Science Centerin perustaja Paul Hoffman. Nyt miehen missiona on rakentaa maailman suurin Rubikin kuutio, joka kaiken lisäksi vieläpä olisi kaiken maailman kansalaisten käänneltävissä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Jättikuutio näkyisi kuutiossa loistavien LED-valojen ansiosta kilometrien päähän ja pääasialliseksi sijoituspaikaksi mies haaveilee New Yorkin edustalla seisovan Vapaudenpatsaan tienoota.

Kuution nimeksi tulisi Groovik’s Cube, ja sitä pystyisi kääntelemään myös tietokoneen tai puhelimen välityksellä. Mashable-verkkosivuston mukaan lahjoituksia massiiviselle projektilleen keräävä Hoffman on itse Rubikin kuution keksijän, eli Erno Rubikin ystävä.