Meedion ennustukset pieleen – tuomittiin miljoonakorvauksiin

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Yhdysvalloissa ollaan vuosien varrella kohdattu lukuisia tapauksia, joissa erilaiset meediot ja selvännäkijät ovat tarjonneet apuaan rikoksien ratkaisemiseen. Viranomaisten mukaan esimerkiksi yksikään kadonneen ihmisen tapaus ei ole meedioiden vinkeillä ratkennut.

Nyt eräs varmasti hyvää tarkoittanut meedio joutuu maksamaan pitkän pennin ennustuksistaan. Amerikkalainen Presley ”Rhonda” Gridley ennusti vuonna 2011, kuinka teksasilaisten Joe Bankstonin ja Gena Charltonin kodista löytyisi joukkohauta. Gridleyn mukaan joukkohaudasta löytyisi paloiteltuja ruumiita, The Houston Chronicle kertoo.

Valheelliseksi paljastunut syytös tuokin nyt meediolle murhetta, sillä hänet on tuomittu maksamaan Bankstonille ja Charltonille 6,8 miljoonaa dollaria, eli lähes 5,1 miljoonaa euroa korvauksia. Paikallisen sheriffin toimisto oli kertonut joukkohautaepäilystä medialle, jonka seurauksena teksasilaispariskunta leimattiin nopeasti murhaajiksi. Kaksikon kerrotaan menettäneen väitteen takia ystäviään.