Apple julkaisee miniversion iPhone 5 -puhelimesta?

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Amerikkalaisyhtiö Applen iPhone-älypuhelin eri malleineen on tällä hetkellä yksi maailman suosituimmista älypuhelimista. Uusin puhelimen versioista on iPhone 5. Nyt yhtiö on huhujen mukaan tuomassa markkinoille uudenlaista iPhonea.

Analyytikko Brian White on kertonut sijoittajille uuden, iPhone Mini -nimellä alustavasti kulkevan älypuhelimen saapumisesta markkinoille. CNET-sivuston mukaan pienempi ja huomattavasti halvempi versio supersuositusta iPhonesta saapuisi myyntiin jo tämän vuoden syyskuussa. Uutuspuhelimeen huhutaan maksavan noin 75 euroa.

Joissakin lähteissä puhelimen hinnaksi on kuitenkin arvioitu huomattavasti tyyriimpi 300 euroa. Pienemmässä iPhonessa on lähteiden mukaan muovikuoret ja 3,5 tuuman kokonainen näyttö. Viiden megapikselin kameralla varustellun puhelimen uskotaan ilmestyvän myyntiin viidessä eri värissä.

Uusin iPhone, eli iPhone 5, on valmistettu lasista ja alumiinista. Tämä on nostanut puhelimen valmistuskustannuksia, ja tähän ongelmaan uuden iPhone Minin uskotaan pureutuvan. Huhujen mukaan uutuuspuhelin tullaan valmistamaan lasista ja muovista.