Olutta ulkomailla? Nyt se on aikaisempaa helpompaa 59 kielellä!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Matkalle lähdettäessä on hyvä opetella kohdemaan perussanat ja -fraasit ihan varmuuden vuoksi. Näiden joukkoon kuuluvat tietysti ”kiitos” ja ”ole hyvä”. Joidenkin mielestä yhtä tärkeää on osata tilata olutta paikallista kieltä käyttäen.

Kuva: Pivo
Kuva: Pivo

Vaikka luulisi, että englannin kielellä selviää maassa kuin maassa, ei se kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä maailmassa on monta kolkkaa, joissa englannin kieli on vain kaukaisesti tuttu. Nyt markkinoille on onneksi tullut oma puhelinsovellus, jonka avulla pystyy tilaamaan ainakin oluen oikeaoppisesti, Daily Mail uutisoi.

Sovelluksen 59 kieltä kertovat, miten sanotaan: ”yksi olut kiitos”. Mukana perinteisten kielten lisäksi on myös sellaisia erikoisuuksia, kuten walesin ja zulun kielet. Sovelluksen idea lähti sen tekijöiden mukaan matkoilla ollessaa, ku he eivät osanneet tilata olutta Prahassa. Sovelluksen voi ladata iOS-laitteisiin alle eurolla.