Perheen kotona 213 kuollutta eläintä – asuisitko sinä täällä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Taksidermia, eli eläinten täyttäminen, tarkoittaa kuolleen eläimen esineeksi muuttamista. Kyseessä on taiteenlaji, jossa pyritään säilyttämään eläimen ulkomuoto siten, että sen sisäelimet ja luusto korvataan muilla aineilla ja päällimmäiseksi jätetään eläimen aito nahka.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Vaikka täytetyt eläimet saattavat pelottaa joitakin ihmisiä, on ainakin yksi perhe hurahtanut lajiin riippuvuuteen asti. Smithin perhe nimittäin kantaa täytettyjen eläinten aihioita kotiinsa ympäri maailmaa. Perheen mukaan eläinten täyttäminen jättää eläimet ikään kuin henkiin ikuisiksi ajoiksi.

TLC-televisiokanavan My Crazy Obsession -ohjelmassa esiintyvä perhe puolustelee harrastustaan sillä, että eläimiä tapetaan muutenkin esimerkiksi ruoan vuoksi. Smithien täytetyn eläinkokoelman arvo nousee tätä nykyä jo 400.000 dollariin, eli reiluun 300.000 euroon. Heidän kodissaan komeilee 213 hiljaista ja paikoillaan olevaa eläinhahmoa. Suurimman osan he ovat metsästäneet ja täyttäneet itse.