IL: Trombi iski Kalajoen juhannusfestareille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset kesätapahtumat ovat vuosien saatossa joutuneet useita kertoja luonnonilmiöiden ravisteltavaksi. Tuoreessa muistissa on vielä Porin Sonisphereen iskenyt syöksyvirtaus, jolla oli tuhoisat seuraukset sekä festarialueella että lentokentällä. Rantarockiin iski puolestaan vuonna 1999 raju trombi.

Tänä juhannuksena Kalajoella järjestettäviin juhannusjuhliin iski trombi, Iltalehti uutisoi. Trombi lennätti festarialueella ilmaan muun muassa myyntikojuja, vaikka ne oli ankkuroitu maahan. Tilanteessa oli aineksen pahempaankin tuhoon, mutta kaikeksi onneksi kyseinen alue oli trombin iskiessä suljettu yleisöltä. Kukaan ei loukkaantunut.

Vaasan Rantarockissa vuonna 1999 ei loukkaantunut ketään, kun trombi nosti artistien backstage-alueella sijainneen olutteltan kokonaan ilmaan ja lennätti sen ilmassa mereen saakka. Trombin iskiessä teltta oli täynnä väkeä, joka ehti kuitenkin viime hetkellä paeta teltasta.