Huikea kalajuttu! Kuusivuotias sai 45-kiloisen vonkaleen – video todisteena

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Näemme yleensä aikamiehiä poseeraamassa lehtien sivuilla suurikokoisten kalasaaliiden kanssa. Nyt internetin käyttäjiä hämmästyttää video, jossa näytetään, kuinka kuusivuotias pikkupoika kalastaa veneeseen itseään painavamman tarponi-kalan.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kalan väitetään painavan noin 45 kiloa, ja kyseistä eväkästä voidaan pitää jo mestarikalastajienkin keskuudessa varsinaisena kalareissun riemuvoittona. Videon Reed-niminen kalastajapoika näyttää väsyttävän hurjan kokoista kalaa aikansa, kunnes huikea hopeakylki päästetään takaisin nauttimaan meren antimista.

Wikipedian mukaan tarponit elävät Atlantin länsirannikolla ja Afrikan rannikolla, ja ne voivat saavuttaa peräti 2,4 metrin pituuden. Kalat ovat siitä harvinaisia, että niiden uimarakko sijaitsee kallon lähellä, ja se voi toimia jopa keuhkojen tavoin.