Nainen eli pelkällä vedellä 47 päivää: ”Tulos voisi olla äkkikuolema”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Hippihenkisten kansalaisten keskuudessa on levinnyt viime vuosina ajatus pelkällä valoravinnolla elämisestä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että henkilö nauttii pelkkää vettä ja auringonvaloa henkensä pitimiksi.

Entä jos tulee pilvinen päivä? Tälle ajatukselle ei uhrannut aikaansa ainakaan Seattlesta kotoisin oleva Naveena Shine, joka päätti toukokuussa lopettaa syömisen kokonaan. Nainen eli pelkällä vedellä 47 päivää, kunnes julisti Facebook- ja YouTube -palveluiden välityksellä lopettaneensa kokeilunsa.

65-vuotias Naveena laihtui dieetin aikana 20 prosenttia kehonsa painosta. 70-kiloinen eläkeläinen painoi sen jälkeen 57 kiloa. Hän kertoi pistäneensä stopin elämäntapakokeilulle, koska ymmärsi sen olevan hengenvaarallinen.

– Kun joku ymmärtämätön tekee tätä, se tuntuu samalta kuin katsoisi trapetsitaiteilijaa ilmassa. Ihailet heitä, ja ajattelet, että pystyisit samaan. Minä nousin sinne ja yritin kopioida heitä. Tulos voisi olla äkkikuolema, kertoi Naveena Shine Daily Mail -sivustolle.