Starbucks nöyrtyi boikotin ansiosta – maksoi viimein veroja!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomeenkin taannoin rantautunut maailmanlaajuinen kahvilaketju Starbucks joutui taannoin Britanniassa huonoon valoon, kun selvisi, että yhtiö ei ollut maksanut maahan lanttiakaan veroja vuosiin. Kansalaiset nousivat barrikadeille ja aloittivat massiivisen boikotin yhtiön verokikkailun takia.

Nyt Daily Mail uutisoi Starbucksin maksaneen ensimmäistä kertaa veroja Britanniaan sitten vuoden 2008. Ensimmäinen erä oli tosin yhtiön kokoon nähden erittäin pieni, noin kuusi miljoonaa euroa. Yhtiö lupasi maksaa toisen samanlaisen erän vielä kuluvan vuoden aikana. Summa on vain nimellinen, mutta yhtiö on luvannut maksaa veroja yhteensä 25 miljoonaa euroa vuoteen 2015 mennessä.

Starbucks joutui maksamaan veroja kansalaisten painostuksen ansiosta, sillä sen verokikkailu oli laillista, mutta eettisesti arveluttavaa. Puoli vuotta jatkunut protestiaalto sai yhtiön johdon muuttamaan kuitenkin mielensä. Myös Google ja Amazon ovat kiertäneet veroja samalla tavalla, ja nekin ovat saaneet osuutensa protesteista.