Upea optinen harha leviää verkossa – näin se tehdään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Verkossa leviää aika ajoin valokuvia ja videoita optisista harhoista, jotka hämäävät ihmissilmää. Nyt nettihitiksi on noussut jo muutama vuosi sitten tehty video, jossa näytetään, kuinka optinen harha voidaan luoda.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kyseessä on VLP-nimisen yhtyeen Terrain-levyn kansikuva, jonka Béla Borsodi -niminen taiteilija upeasti toteuttaa. Videolla näytetään alusta asti, kuinka paljon vaaditaan tarkkuutta ja erilaisia kokeilukertoja sekä sommittelua, jotta aikaiseksi saadaan silmällekin valehteleva kuvaustilanne.

Lopputulos näyttää, että kuvassa olisi neljä eri tilaa, vaikka videon viimeisille minuuteille asti katsonut tietää, että loppunäkymä on syntynyt yhdestä tilasta erilaisia esineitä apuna käyttäen ja niiden paikkoja sommitellen.