Lentokentällä omituinen ongelma – 1 300 kilpikonnaa kiitoradoille

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Autoteille harhailevat eläimet ovat Suomessakin varteenotettava ongelma. Nyt hämminkiä eivät kuitenkaan ole aiheuttaneet maantielle eksyneet hirvet, vaan lentokentän kiitoradoille harhailevat kilpikonnat. Matelijat ovat muodostumassa todelliseksi ongelmaksi New Yorkissa.

JFK-lentokentän edustajien mukaan tusina lentoja myöhästyy kilpikonnien takia. New York Post -lehti kertoo, kuinka kilpikonnat valtaavat kiitoradat etsiessään itselleen hiekkaa, mihin munia munansa. Lentokenttä sijaitsee meren tuntumassa.

Lentokentän työntekijöiden kerrotaan joutuneen kantamaan viime vuoden aikana jopa 1.300 kilpikonnaa turvaan lentokoneilta. Kilpikonnat aiheuttavat lentojen myöhästymisiä ja ne voivat aiheuttaa vahinkoja lentokoneille. JFK:n läpi kulkee vuodessa 47 miljoonaa matkustajaa, eli työntekijöillä ei ole hirveästi ylimääräistä aikaa juosta kilpikonnien perässä.

JFK on sittemmin ryhtynyt vastaiskuun kilpikonnia vastaan. Lentokenttä asentaa kiitoratojen laidoille muoviputkea, jonka toivotaan pitävän kilpikonnat loitolla. Viranomaisten mukaan putken avulla yritetään löytää luonnon ja ilmailun välinen tasapaino.