Simpsonit-sarjan vitsistä tuli totta: Robottihylje auttaa vanhuksia!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin animaatiosarja Simpsonit esitteli eräässä jaksossaan Bart Simpsonin suunnitteleman robottihylkeen saadakseen perheen isoisän rauhoittumaan. Laite meni kuitenkin epäkuntoon ja siitä tuli tappajarobotti. Nyt tästä vitsistä on tullut osittain totta.

Bartin suunnitelma robottihylkeestä on nimittäin toteutunut, ja sen avulla on saatu Australiassa odottamattoman hyviä tuloksia dementiapotilaiden hoidossa. Pehmeät ja ihastuttavat robottihylkeet ovat nimittäin rauhoittaneet dementiavanhuksia selvästi. Eräs 82-vuotias mies ryhtyi hylkeiden ansiosta puhumaan ensimmäisen kerran kahteen vuoteen.

– Ne ovat niin aidon tuntuisia, että ihmisillä on taipumus unohtaa, että ne ovat robotteja, Griffithin yliopiston tutkija Wendy Moyle kertoi.

Australian lisäksi myös Uudessa-Seelannissa robottihyljettä testattiin 12 viikon ajan 40 vanhukselle, ja tutkimuksen mukaan he olivat robottien ansiosta ”vähemmän yksinäisiä”. Dementiapotilaat paijaavat, rapsuttelevat ja halailevat otuksia mielellään.