Näin turisteja ohjeistetaan: Älä tee näitä virheitä Suomessa!

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Matkailijoiden on aina hyvä tietää kohdemaansa paikallisista tavoista ja kirjoittamattomista säännöistä, ja nykyisin tietoa niistä etsitään poikkeuksetta verkosta. Esimerkiksi About.com ohjeistaa Suomeen saapuvia turisteja varsin seikkaperäisesti – ainakin siitä mitä ei saa tehdä.

Verkkosivulla on nimittäin julkaistu Skandinavian opas, jossa eräänä osana on Suomessa vältettävät virheet. Kymmenen kohdan lista lienee myös meistä suomalaisista varsin toimiva, joskin osasta neuvoja voidaan olla montaa mieltä. Virheiden listan lisäksi turisteja varoitetaan siitä, että vastaanotto Suomessa voi ensin tuntua vihamieliseltä.

1. Älä keskeytä keskustelua.2. Älä vertaa Suomea muihin maihin. Varsinkaan Ruotsiin.3. Anna vähemmän juomarahaa.4. Älä retostele.5. Älä pidä vaatteita saunassa.6. Rajoita julkisia hellyydenosoituksia.7. Älä tee yllätysvierailuja.8. Ota kengät pois sisällä.9. Älä kommentoi Suomen jääkiekkojoukkuetta. Ellei se ole ylistystä.10. Älä tuijota sauvakävelijöitä.