Tässä on lomalaisen kello – näyttää vain viikonpäivät

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Muistatteko Neiti Ajan? Kyseiseen numeroon soittamalla sai tietää sen hetkisen ajan ja päiväyksen. Aikaa voi seurata monella tapaa, ja suosituimmat arjen aikaan liittyvät esineet ovat varmastikin kalententeri ja kello.

Kuva: Amazon
Kuva: Amazon

Aikaa on alun perin mitattu vain vuorokaudenajan ja vuodenaikojen vaihteluna. Monet käyttävät ranteessaan tai pitävät seinällään helpointa ajan seuraamisen tarkoitettua välinettä, eli kelloa, jonka viisarit näyttävät kuluvaa tuntia ja minuuttia. Nyt Amazon-verkkokaupassa on kuitenkin myytävänä hieman hitaammin kellotaulunsa ympäri viisarit pyöräyttävä kapistus.

Kellotaulussa on nimittäin tuntien sijaan kaikki viikonpäivät. Tämä auttaa ainakin niitä, jotka esimerkiksi vuorotyönsä tai muuten epäsäännöllisten vuorokausirytmien takia eivät tiedä, mikä päivä milloinkin on. Kellon voi tilata alle 27 eurolla.