Puhelinsovellus tallentaa KAIKKI äänet ympäriltään – viisi minuuttia takautuvasti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Älypuhelimet toimivat nykyisin ihmisten taskutietokoneina, joita käytetään soittamisen lisäksi nettiselaimena, kalenterina, karttana, muistikirjana, musiikkisoittimena ja kamerana. Puhelimet varastoivat valtavan määrän dataa käyttäjistään ja ovat käyttäjänsä tietopankkeja.

Applen iPhonelle on nyt julkaistu uusi sovellus, joka hämmästyttää toimintaperiaatteeltaan. Sovellus nimittäin mahdollistaa äänten nauhoittamisen jopa viisi minuuttia varsinaisen keskustelun jälkeen.

Kuva: Apple
Kuva: Apple

Heard-niminen sovellus tallentaa kaiken iPhonen ympärillä kuuluvan äänen, ja materiaalin pystyy tallentamaan muistiin yhdellä sovelluksen napin painalluksella takautuvasti korkeintaan viiden minuutin ajalta. Ilman tallennusta äänitteet häviävät itsestään. Ainakin valmistajan väitteen mukaan.

Sovellus on erinomainen apu tilanteisiin, joissa kaivataan puhelimen ympärillä puhuttuja asioita esimerkiksi todisteeksi, mutta ei juuri sillä hetkellä ymmärtänyt nauhoittaa keskustelua muistiin puhelimen omalla nauhoitusohjelmalla. Nauhoituksen jälkeen äänitteen voi myös nimetä ja lähettää sähköpostilla tai jakaa Facebookissa.