Lontoon Stanstedin lentokenttä rajussa kasvussa – lisää suomalaisiakin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaiset pääsevät matkustamaan Lontooseen edullisesti monia halpalentoyhtiötä käyttäen. Näistä Ryanair käyttää laskeutumispaikkanaan Lontoon pohjoisosassa sijaitsevaa Stanstedin lentokenttää, joka on aiemmin jäänyt hieman kahden muun lontoolaiskentän varjoon.

Vaikka Standstedilla on kolmanneksi eniten lentoliikennettä koko Britanniassa, jää se silti auttamattomasti lähempänä keskustaa sijaitsevien Heathrow’n ja Gatwickin lentokenttien varjoon.

Nyt asiaan on kuitenkin tulossa muutos, sillä halpalentoyhtiö EasyJet on solminut Stanstedin lentokentän kanssa sopimuksen, jonka mukaan yhtiö keskittyy yhä enemmän operoimaan lentokoneitaan Stanstedistä käsin. Tähän saakka EasyJetin hubina on toiminut Gatwick.

Uuden sopimuksen johdosta lentokentän vuosittainen kävijämäärä kasvaa Daily Mailin mukaan 2,8 miljoonasta peräti kuuteen miljoonaan kävijään seuraavan viiden vuoden aikana. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että halvalla matkustavat voivat tulevaisuudessa vaihtaa lentonsa yhä useammin Stanstedilla myös jatkoyhteyksien määrän kasvaessa. Ryanair lentää Stanstedille Tampere-Pirkkalan lentoasemalta.