Black Sabbath lennätti kokaiinia luokseen yksityislentokoneella

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maailmanhistorian menestyksekkäimpiin ja arvostetuimpiin heavy-yhtyeisiin lukeutuva Black Sabbath on tehnyt näyttävää paluuta alkuperäisessä kokoonpanossaan. Ozzy Osbourne, Geezer Butler ja Tony Iommi julkaisivat uuden albumin peräti 35 vuoden tauon jälkeen.

Nyt tuoreella 13-levyllään menestystä niittävä yhtye on paljastanut yksityiskohtia takavuosien huumeidenkäytöstään. Black Sabbath on kertonut The Guardian -lehdelle, kuinka he olivat menestyksensä huipulla 1970-luvulla täysin hunningolla huumeiden takia. Kitaristi Tony Iommi kertoo heidän tehneen ”sitä, mitä nuoret miehet tekevät”.

– Vedin kokaiinia vasemmalta, oikealta ja keskeltä, ja Quaaludeja ja Luoja tietää mitä kaikkea muuta. Tapanamme oli lennättää kokaiinia luoksemme yksityislentokoneella, Iommi muistelee lehdelle.

Soolourallaan vuosien varrella vakuuttanut Ozzy Osbourne potkaistiin bändistä pihalle vuonna 1979 runsaan huumeidenkäyttönsä takia. Nyt rocktähti selittää, kuinka hän tapasi juoda niin paljon, ettei enää muistanut omia sekoilujaan. Mies oli aluksi itse sitä mieltä, ettei hänen alkoholinkäyttönsä ollut ongelma.

– En uskonut sitä kun he kertoivat, että kärsin muistikatkoksista. Katsoin kelloani ja se näytti neljää. Sitten katsoin uudelleen ja se näytti 9.30. Unohdin totaalisesti, missä olin ollut ja mitä olin tehnyt, Ozzy Osbourne muistelee villeimpiä vuosiaan.