Eminem kävi lähellä kuolemaa!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain Detroitista kotoisin oleva hiphopin supertähti Eminem, oikealta nimeltään Marshall Mathers, viimeistelee parhaillaan tuoreinta soololevyään. Levyn otaksutaan ilmestyvän vielä tämän vuoden aikana. Vaalea räppäri on nyt avautunut takavuosien lääkekoukustaan.

Nelikymppinen Eminem kertoi uudessa How To Make Money Selling Drugs -dokumentissa, että hän kävi vaikean lääkeriippuvuutensa takia lähellä kuolemaa. Kaikki alkoi kipulääkkeeksi tarkoitetun Vicodinin käytöstä, sillä se aiheutti miehelle hyvänolon tunnetta.

– En muista, että missä vaiheessa huomasin olevani riippuvainen lääkkeestä. Muistan vain pitäneeni siitä yhä enemmän ja enemmän. Ihmiset yrittivät sanoa minulle ongelmastani. Kielsin kuitenkin kaiken, enkä voinut uskoa moisia syytöksiä. Ajattelin, että ei tässä nyt kuitenkaan tykitetä heroiinia suoneen, vedetä kokaiinia nenään tai polteta crackia, Eminen nyökkäsi dokumentissa.

Hän kertoi lopulta käyttäneensä Vicodinin lisäksi myös Xanaxia ja Valiumia. Lopulta lääkkeiden väärinkäyttö aiheutti miehen elimistön lamaantumisen, ja hänet kiidätettiin sairaalaan muutamaa kuukautta myöhemmin. Eminem joutui dialyysihoitoon välittömästi.

Hittiräppäri on nyt kuivilla ja päässyt irti salakavalasta lääkekoukustaan, mutta taannoiset vieroitusoireet pitivät häntä hereillä yhteensä kolmen viikon ajan. Toipuminen jatkuu edelleen.

Eminemin edelliset Relapse ja Recovery -levyt julkaistiin peräkkäisinä vuosina 2009 ja 2010. Nielsen Soundscanin suorittaman tutkimuksen mukaan Eminem on 2000-vuosikymmenen myydyin artisti yli 32 miljoonalla levyllä. Lisäksi räppäri oli kolmas henkilö, joka ylitti miljardin katsojan rajan VEVO-musiikkivideosivustollaan Youtube-palvelussa.