YouTubesta poistetun kohuvideon ohjaaja: ”Video ei ole seksistinen”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Yhdysvaltalaisen r&b-muusikon Robin Thicken tuorein kappale Blurred Lines on herättänyt kohua musiikkivideollaan. Kappaleen alkuperäinen, yläosattomia naisia esitellyt versio poistettiin YouTubesta liian rivon materiaalin johdosta. Sittemmin palvelussa julkaistiin siveellisempi versio videosta.

Jo yli 67 miljoonaa katselukertaa keränneessä videossa vähäpukeiset naiset tanssivat ja leikkivät täysissä pukeissa olevien Robin Thicken, T.I.:n ja Pharrell Williamsin ympärillä. Tämä on saanut videota kommenteineet älähtämään sovinistisista piirteistä. Nyt videon ohjannut Diane Martel vastaa kritiikkiin Huffington Post -lehdelle.

Naisohjaajan mukaan hän halusi videossa käsiteltävän kappaleen misogynistisiä ja hauskoja sanoituksia tavalla, jossa naisilla on enemmän valtaa kuin miehillä. Martel kertoo saaneensa inspiraatiota Helmut Newtonin töistä. Ohjaaja selittää, kuinka kameraan suoraan katsovat naiset ovat vallassa, ja he pakottavat miehet käyttäytymään leikillisesti.

– Mielestäni video ei ole seksistinen. Kappaleen lyriikat ovat naurettavat, kundit käyttäytyvät v**un hupsusti, Diane Martel kuvailee Blurred Lines -videota lehdelle.

Kommentit eroavat Robin Thicken omista näkemyksistä, sillä tämä on aiemmin selittänyt kuinka video todella on naisia alentava. 36-vuotias muusikko on kertonut saaneensa vaimonsa Paula Pattonin hyväksynnän seksikkäälle musiikkivideolle. Miehen uutuuskappale on osoittanut menestykseksi, ja se komeilee tällä hetkellä muun muassa Yhdysvaltojen, Ranskan, Saksan ja Kanadan iTunes-latauslistojen kärkipaikalla.