Tiikeriuros adoptoi orvoksi jääneet pennut – olisi normaalisti syönyt ne

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Intian Ranthamboren kansallispuiston työntekijät hieraisivat hiljattain silmiään, sillä he pääsivät todistamaan harvinaislaatuista luonnonoikkua. Yksi puiston urostiikereistä on nimittäin adoptoinut kaksi helmikuussa orvoksi jäänyttä poikasta hoidettavakseen, vaikka normaalisti pennut olisivat joutuneet uroksen ruoaksi.

BBC on kertonut sydäntäsärkevän tarinan kahdesta tiikerinpennusta, jotka menettivät äitinsä helmikuussa. Kansallispuiston työntekijät ovat pitäneet huolta villeinä kasvaneiden pentujen ravinnonsaannista asettaessaan heille valmiita raatoja metsään, koska pennut ovat vielä liian pieniä saalistamaan itse.

Toukokuun lopulla pentujen reviirin läheisyydessä vieraillut puistotyöntekijä koki kuitenkin yllätyksen. Hän näki kielekkeellä seistessään alempana olleen pennun, joka söi suurella ruokahalulla kuollutta saalista, mikä ei kuitenkaan ollut puiston tarjoama ateria. Pian heille selvisi alueen valvontakameroista, että pentujen seurassa viihtyi myös täysikasvuinen uros, joka on todennäköisesti tappanut pentujen nauttiman saaliin.

Kyseessä on erittäin harvinainen tilanne, sillä yleensä naarastiikerit kasvattavat pennut yksin, koska urostiikerit pitävät pieniä kissaeläimiä lähinnä pelkkänä ravintona. Kyseinen urostiikeri näyttää kuitenkin adoptoineen kaksikon huostaansa, ja pitävän heistä vieläpä hyvää huolta.

Ranthamboren kansallispuistossa asuu 40 tiikeriä, joista 12 on pentuja. Viime vuosisadalla siellä oli vielä 100.000 tiikeriä. Kannan järkyttävä 97 prosentin romahtaminen johtuu ihmisten suorittamasta salametsästyksestä ja kissaeläinten elinympäristön kutistumisesta. Toisin sanoen joka ikinen tiikeriyksilö on maailmalle harvinaisen tärkeä.