Palvelukseen halutaan: Hitlerin kaksoisolento

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Saksan valtakunnankansleri ja natsihallinnon aikana maataan vuosina 1934 – 1945 diktaattorina johtanut Adolf Hitler on yksi maailmanhistorian synkimmistä hahmoista. Väkivaltaisen isän varjossa kasvanut ja lopulta holokaustin järjestänyt kansallissosialisti muistetaan etenkin pienistä viiksistään ja sivulle kammatuista hiuksistaan.

Yhdysvaltalainen historiakanava History Channel etsii nyt minisarjaansa varten natsihallitsijan kaksoisolentoa Craigslistin netti-ilmoituksella. Kanava kuvaa kuusituntisen minisarjan maailmansotien ikimuistoisimmista johtajista. Hitlerin lisäksi kanava hakee Winston Churchillin ja Franklin Rooseveltin kaksoisolentoja.

Näyttelijöiltä ei edellytetä aiempaa kokemusta, mutta plussaa tuo mahdollinen saksalais- tai brittiläisaksentti – roolista riippuen. Kuvaukset järjestetään syksyllä, joista kolme viikkoa on Yhdysvaltojen itärannikolla ja yksi viikko Saksassa. Näyttelijän matkat, asunnot ja ruuat kuuluvat palkkioon, lisäksi kaksoisolento saa päivittäin 230-270 euroa palkkaa.