Geologi tyrmää Loch Nessin hirviön: ”Pelkkiä veden alta nousevia ilmakuplia”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset ovat useiden vuosikymmenten ajan kertoneet tarinoita, joiden mukaan skottilaisessa Loch Nessin järvessä elää hirviö. Todisteiden puute ei kuitenkaan estä innokkaimpia Nessie-faneja uskomasta olennon olemassaoloon, ja järvi houkutteleekin vuosittain paikalle siitä kiinnostuneita turisteja.

Lukuisista etsinnöistä huolimatta järvi-hirviö on kuitenkin jäänyt myytiksi, eikä sen olemassaolosta ole muutamia valokuvia enempää todisteita. Nyt italialainen geologi Luigi Piccardi väittää, että hirviö olisi pelkästään geologisesta ilmiöstä johtuva pinnalle karannut kuplakasa.

Tutkija perustelee väitöstään sillä, että hirviön paikantamisen yhteydessä on yleensä raportoitu myös maaperän vavahtelemisesta. Miehen mukaan hirviön asunpaikaksi väitetyn järven alla on mannerlaattojen yhtymäkohta, mikä aiheuttaa jatkuvasti seismistä aktiivisuutta alueella, ja siksi järvenpohjasta nousee pinnalle kuplia. Järvialueella raportoidut järistykset ovat yleensä 3-4 Richterin asteikoilla, Daily Mail uutisoi.