Google Street View laajeni Bond-leffan autiosaarelle – vaarallinen kuvauskeikka

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uutisoimme hiljattain, kuinka hakukonejätti Google on laajentanut Street View -palveluaan myös rakennusten sisätiloihin. Viimeksi se esitteli maailman korkeimman rakennuksen näköaloja. Googlen tavoitteena lieneekin jokaisen maailmankolkan ikuistaminen.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt Google on lähettänyt yhden japanilaisista työntekijöistään kuvaamaan vuosikausia autiona olleen Hashiman, eli Gunkanjima-saaren, maisemia karttapalveluaan varten. Wikipedian mukaan saarella oli asutusta vuodesta 1887 vuoteen 1974, kun siellä harjoitettiin kaivostoimintaa. Hiilikaivoksen sulkeuduttua saari autioitui ja on nykyään täynnä hylättyjä betonirakennuksia, jotka ränsistyvät vähitellen.

Huhtikuussa saaren 2009 maihinnousu sallittiin jälleen, sillä sinne matkustaminen oli kiellettyä yli 20 vuotta. Nyt saarelle pääsee seikkailemaan myös virtuaalisesti maailman ylivoimaisesti suosituimman karttapalvelun kautta. Taannoin saaren maisemia nähtiin myös James Bond -elokuvassa, sillä osa Skyfall-elokuvan kohtauksista kuvattiin kaivossaarella.