Saksalaislehti paljasti: Näin valtavasti tietoja kännykkäsi paljastaa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin uutisaihe on ollut jo parin viikon ajan Yhdysvaltojen harjoittama vakoilu, jonka kohteeksi ovat joutuneet kaikki maailman suurimmat nettiyhtiöt. Amerikkalaisilla on vapaa pääsy käyttäjien tietoihin muun muassa Googlessa, Facebookissa ja Dropboxissa.

Nyt saksalaislehti Zeit Online on selvittänyt yhdessä poliitikko Malte Spitzin kanssa kuinka paljon käyttäjistä jää tietoja esimerkiksi puhelinoperaattoreiden tietopankkeihin ja julkisiin lähteisiin. Spitz sai pitkän prosessin jälkeen haltuunsa hänestä Deutsche Telekomin palvelimilla olevat puhelinliittymänsä tiedot.

Kuva: Zeit Online
Kuva: Zeit Online

Tämän jälkeen tiedot yhdistettiin julkisista lähteistä kaikkien saatavilla oleviin tietoihin, kuten Spitzin Twitter-päivityksiin. Operaattori oli tallentanut puhelimen liikkeet yli puolen vuoden ajalta, joten puhelimen haltijan liikkeet voitiin siirtää sellaisenaan kartalle.

Nyt selvityksen tulos on julkaistu Zeit Onlinen verkkosivuilla, jossa saatujen tietojen perusteella voitiin tehdä seikkaperäinen kartta Spitzin liikkeistä hetki hetkeltä puhelutietoineen viimeiden puolen vuoden ajalta. Voit hämmästellä tietojen tarkkuutta tästä linkistä.