Näin moni suomalainen uskoo maailmanloppuun: ”Naiset eivät kerkeä miettiä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisten usko maailmanloppuun on vankka, mutta sen ei uskota toteutuvan lähiaikoina. Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan yli puolet 18 – 70-vuotiaista suomalaisista uskoo maailmanloppuun, kun joka viides ei koe maailmanlopun olevan mahdollista.

Vajaa viidennes suomalaisista taas uskoo, että ihmiskunnan olemassaolo päättyy jossain vaiheessa ja maailma jatkaa menoaan ilman meitä.

Miehet suhtautuvat maailmanloppuun naisia pessimistisemmin. Naisista lähes kolmannes ei pidä sitä edes mahdollisena, kun vastaava näkemystä kannattaa vain alle viidennes miehistä. Nuoret omaavat varttuneempia selkeästi vankemman näkemyksen ihmiskunnan uhkaavasta tilasta ja tulevaisuudesta, sillä 18 – 22-vuotiaista kolmannes uskoo, että ihmiskunnan olemassaolo päättyy jossain vaiheessa ja pallo jää ihmisistä tyhjäksi. 56 – 70-vuotiaista vastaavan näkemyksen jakaa vain 13 prosenttia vastaajista.

– Ei naiset kerkeä mitään maailmanloppua miettiä, kun pitää vaan meikata ja pyöritellä. Suomalaisäijät puolestaan juovat ja siitähän ei seuraa kuin synkkiä ajatuksia. Nuorten suhtautuminen maailmanloppuun puolestaan on omituisen syvällinen. Kuvittelin, ettei ne lökäpöksyt, lippistyypit ja siideriä kittaavat pikkupimut mitään mieti, Kotiteollisuus-yhtyeen Jouni Hynynen kommentoi.