Katseet taivaalle! 19. heinäkuuta luvassa huikea näky

Viihdeuutiset · Stara.fi

Saturnus-planeetan kuuluisin piirre lienee sen ympärillä kiertävät seitsemän rengasta. Nyt on tullut pitkästä aikaa mahdollisuus nähdä tämä roomalaisen Saturnus-jumalan mukaan nimetty planeetta tähtitaivaalla, sillä aurinko valaisee Saturnuksen näkyviin heinäkuun puolivälin paikkeilla.

Cassini Solstice Mission -verkkosivuston mukaan aurinko valaisee Saturnuksen näkyviin 19. heinäkuuta. Sen johdosta planeetta voidaan nähdä upeiden renkaiden kera ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen. Tähtitieteellinen yhdistys Ursa kertoo, että Saturnus on mahdollista löytää Suomen taivaalta iltahämärässä matalalla lounaassa.

Saturnuksella tunnetaan peräti 62 kuuta, joista suurin osa on nimetty kreikkalaisen mytologian titaaneiden mukaan. Saturnus on aurinkokuntamme toiseksi suurin planeetta ja sitä nimitetään myös jättiläisplaneetaksi. Wikipedian mukaan planeetan vuorokauden pituus on noin 11 tuntia ja sen vuosi on 29,5 Maan vuotta.