Yllättävä lisä Google Street Viewiin – Potter-fanit innoissaan

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittiläisen J.K. Rowlingin kirjoittamat Harry Potter -kirjat ovat olleet maailmanlaajuinen ilmiö. Tylypahkan velhokouluun sijoittuvista kirjoista on tehty miljardeja tuottaneita elokuvia ja muita oheistuotteita.

Nyt velhosarjan tapahtumapaikalle pääsee seikkailemaan kodista käsin. Google on nimittäin laajentanut Google Street View -palveluaan myös rakennusten sisätiloihin. Nyt palveluun on lisätty myös Harry Potter -elokuvista ja -kirjoista tuttu Viistokuja. Matkaan pääset tästä linkistä.

Kuva: Google Street View
Kuva: Google Street View

Harry Potter -kirjoissa kerrotaan, että yksi sisäänkäynti Viistokujalle on Vuotavan noidankattilan kautta. Päästäkseen Viistokujalle täytyy mennä Vuotavan noidankattilan takapihalle ja kopauttaa seinässä olevaa tiiltä kolmasti. Ruuhkan takia Viistokujalle on helpompi matkustaa ilmiintymällä tai hormiverkon avulla.

Nyt Viistokujalle mennään kuitenkin Lontoon Warner Bros. -studion kautta. Hakukonejätin karttapalvelussa näytetään elokuvasta tuttu miljöö, jota voi tutkia 360 astetta jokaiseen suuntaan. Viistokuja on englanniksi Diagon Alley. Tarinassa kerrotaan, että jos velho tai noita tarvitsee jotakin, löytyy se luultavasti Viistokujalta.