Amy Winehouse oli muutakin kuin laulava narkkari

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Upeasta lauluäänestään tunnetuksi tulleen Amy Winehousen nimiin on perustettu säätiö, jonka tarkoituksena oli kerätä rahaa huume- ja alkoholiongelmista kärsiville, syrjäytyneille nuorille ja lupaaville muusikoille. Nyt lontoolaismuseo tahtoo muistuttaa, että Winehouse oli paljon muutakin kuin päihteitä käyttävä laulaja.

Amy Winehouse kuoli traagisesti heinäkuussa 2011. Laulaja muistetaan kappaleidensa lisäksi muun muassa rankasta elämäntavastaan, johon kuului paljon päihteitä, mielialaongelmia ja syömishäiriöitä. Naisen Alex-veli on nyt aloittanut yhteistyön Lontoon juutalaismuseon kanssa tähden imagon kohottamiseksi.

Museo esittelee omien sanojensa mukaan aidon Amy Winehousen laulajan lapsuudentavaroita ja viimeisimpiä asuja. Museon tavoitteena on kertoa, kuinka erityinen peroona hän oli, ja he toivovat, että ihmisille jää museokierroksen jälkeen mukava muisto laulajasta, Associated Press raportoi.

Uusi paljastuskirja kertoi taannoin, kuinka traagisesti menehtynyt Winehouse oli kuoleman rajamailla jo erittäin nuorena. Amy Winehouse: The Untold Story -kirjassa paljastetaan, kuinka laulajatar oli yrittänyt tappaa itsensä vain kymmenen vuoden ikäisenä. Itsetuhoisuuden taustalla oli vuotta aiemmin käynnistynyt Winehousen vanhempien avioero, jonka takia Amy koki tulleensa hylätyksi.