Orlando Bloom palaa valkokankaalle Legolasina – oli epävarma roolistaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hobitti: Odottamaton matka -elokuvan jatko-osa saapuu elokuvateattereihin tämän vuoden joulukuussa. Elokuvassa muun muassa nähdään, kun tarinassa seikkailevat kääpiöt kohtaavat ensimmäistä kertaa Smaug-lohikäärmeen. Orlando Bloom tähdittää elokuvaa Legolasin roolissa.

Orlando Bloom ei kuitenkaan ollut esiintymisestään varma, sillä Legolasia ei mainita lainkaan alkuperäisessä Hobitti-kirjassa. Mies on nyt kertonut Empire-lehdelle miettineensä tarkkaan hahmon paluuta, mutta elokuvan toteuttajat saivat hänet vakuuttuneeksi, että rooli sopii tarinaan.

Loppuvuodesta ilmestyvä elokuva on osa kolmen elokuvan trilogiaa. Hobitti: Smaugin autioittama maa -elokuvassa tullaan näkemään edellisestä Hobitti-elokuvasta tutuksi tulleiden tähtien lisäksi myös muita uusia kasvoja, kuten Lost-sarjasta maailmanmaineeseen noussut kaunotar Evangeline Lily. Elokuvan kakkososan on kerrottu olevan vähemmän humoristinen kuin ensimmäinen osa.

Hobitti – Odottamaton matka -elokuva kertoi ajasta ennen Frodon legendaarista sormusmatkaa. Keskimaahan sijoittuva seikkailutarina tapahtuu ajallisesti 60 vuotta ennen Taru sormusten herrasta -saagaa. Elokuvassa Bilbo Reppuli lähtee eeppiselle matkalle 13 kääpiön ja heidän johtajansa kanssa. Hobitti: Smaugin autioittama maa -elokuvan jälkeen trilogiassa ilmestyy vielä Hobitti: Sinne ja takaisin -nimellä kulkeva elokuva.