Tutkimus vahvisti: Applen iPhone 5 on vihatuin kännykkämalli

Digi Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Viime vuoden syyskuussa kauppoihin ilmestynyt Applen iPhone 5 on ollut kysytty puhelin. Suosiosta huolimatta älypuhelin on saanut osakseen myös kritiikkiä, sillä laitteesta on löydetty lukuisia bugeja ja sen akunkesto on historiallisen huono.

Nyt amerikkalaistutkimus on vahvistanut, että uusin iPhone-malli on tämän hetken vihatuin puhelin maailmassa. We Are Social -mediayhtiö suoritti tutkimuksensa tarkastelemalla Twitteriä, blogeja ja foorumeja, ja kirjaamalla niillä tehtyjen valitusten määrän, Daily Mail -lehti kertoo.

Yhtiö sai selville, että uuden puhelinmallin ilmestymisen aiheuttamissa keskusteluissa iPhone 5 -puhelimesta valitettiin kaikkein eniten. Uutuuspuhelimen ominaisuuksista erityisesti Apple Maps sai negatiivista palautetta. Karttapalvelu oli täydellinen floppi, sillä kartta ei pitänyt paikkaansa juuri missään ja navigointi ohjasi ihmisiä vääriin paikkoihin. Puhelimen koettiin lisäksi olevan liian samanlainen yhtiön aiempiin malleihin verrattuna.

Samsungin Galaxy S4 sen sijaan koettiin kaikkein onnistuneempana uutuutena, ja siitä käydyistä keskusteluista vain 11 prosenttia oli negatiivista. Samsungin uutuuspuhelimen ominaisuudet saivat myös aikaan eniten keskustelua. Jopa 56 prosenttia puhelimesta käydyistä keskusteluista keskittyi puhelimesta löytyviin uusiin ja erilaisiin ominaisuuksiin. Applen iPhone 5 oli kuitenkin kokonaismäärissä sosiaalisen median puhutuin puhelin ilmestymisensä jälkeen.