Miljardööri lahjoitti 2,4 miljoonan bonuksensa työntekijöille

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Miljardöörillä voi tulla elämässään eteen aika, jolloin rahaa ja valtaa on jo ylitse omien tarpeiden. Tuolloin on aika antaa takaisin yhteisölle ja esimerkiksi oman yrityksen työntekijöille.

Näin on tehnyt venäjäismiljardööri Oleg Deripaska, joka luovutti saamansa 2,4 miljoonan euron bonuksen Rusal-yrityksensä työntekijöille. Hän ostaa rahoilla osakkeita 72.000 työntekijälleen, uutisoi BBC. Yrityksen mukaan kyseessä on kertaluontoinen toimenpide.

Mikäli firma kuitenkin pitää sitä kannattavana, se saattaa myöhemminkin palkita työntekijöitään rahaosuuksilla. Miljardöörin liike voi olla myös mediapeliä, sillä hän on joutunut viime aikoina lahjonta- ja kiristyssyytteiden kohteeksi. Deripaskan omaisuuden kerrotaan Forbes-lehdessa olevan arviolta lähes 7 miljardia euroa.