Lähes 1 000 erosi eilen kirkosta – kirkollisveroon 287 000 euron lovi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen illalla kuinka sisäministeri Päivi Räsäsen puheet ovat tulleet kirkolle kalliiksi, sillä hänen takiaan valtava määrä suomalaisia on eronnut kirkosta. Eilen tilastoissa nähtiin valtava piikki, kun Räsänen oli nostanut puheessaan Raamatun Suomen lain edelle.

Lisäksi Kansanlähetyspäivillä lauantaina puhunut sisäministeri vertasi aborttia eläimen teurastamiseen ja homoseksuaalisuutta kipuun. Eroakirkosta.fi -verkkopalvelun tilaston mukaan eiliseen iltaseitsemään mennessä kirkosta oli päivän aikana eronnut peräti 300 ihmistä, ja luvun odotettiin nousevan jopa 400 ihmiseen. Toisin kuitenkin kävi, sillä määrä moninkertaistui.

Kuva: Eroakirkosta.fi
Kuva: Eroakirkosta.fi

Kirkosta on sivuston kautta eronnut keskimäärin noin 80 ihmistä päivässä, mutta eilen eronneiden määrä oli huikeat 950 ihmistä. Toisin sanoen määrä oli yli kymmenkertainen normaaliin verrattuna. Eroakirkosta.fi-sivuston ylläpidon mukaan valtaosa ilmoitti eronsa syyksi Päivi Räsäsen. Vuonna 2012 Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet maksoivat kirkollisveroa keskimäärin 302 euroa vuodessa, joten pelkästään eilisen menetykset maksoivat kirkolle 287.000 euroa vuodessa.

Uusimmat