Tämä kännykkälaturi voi pelastaa henkesi – kun sinä vielä nukut

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Applen älypuhelin iPhonelle on nyt kehitelty laturi, johon voi laittaa puhelimen normaalisti latautumaan niin sanotusti pystyasennossa. Erikoiseksi alustan tekee kuitenkin palohälytin, joka soittaa jopa automaattisesti hälytyskeskukseen, mikäli se havaitsee savua tai häkää.

Kuva: Studio Tonic
Kuva: Studio Tonic

Laitetta kutsutaan nimellä Sense+, ja sen sisään on rakennettu sekä palohälytin että häkähälytin. Kun laitteen sisällä olevat sensorit havaitsevat ilmassa vaarallista ainetta, tekevät ne automaattisesti lhälytyksen ja latausalustassa olevalla puhelimella soiton hätäkeskukseen, mikäli hälytystä ei sammuteta 30 sekunnin aikana.

Jos laitteen omistaja ei tahdo, että puhelin soittaa hätänumeroon hälytyksen sattuessa, voi numeron vaihtaa esimerkiksi kotiväen yhteystiedoksi. Laitteen on suunnitellut seattlelainen Studio Tonic ja se maksaa noin 76 euroa.