Potter-kirjailija teki kirjan salanimellä – ollut jo kuukausia kaupoissa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Brittiläisen J.K. Rowlingin kirjoittamat Harry Potter -kirjat ovat nousseet maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Taikamaailmaan sijoittuvista teoksista on tehty muun muuassa miljardeja tuottaneita elokuvia ja suosittuja pelejä. Harry Potter -kirjasarja päättyi vuonna 2007 julkaistuun Kuoleman varjelukset -teokseen.

Taannoin J.K. Rowling paljasti, että hänen seuraava kirjansa The Casual Vancancy käsittelee rankkoja aiheita kuten luokkataistelua, prostituutiota, heroiiniriippuvaisuutta ja teinien seksielämää. Romaania on myyty ennakkoon internetissä jo yli miljoona kappaletta. Nyt The Sunday Times on kuitenkin paljastanut, että tämä ei ollut hänen ”seuraava” kirjansa. Rowling on nimittäin lehden mukaan julkaissut jo huhtikuussa uuden kirjan salanimellä.

The Cuckoo’s Calling -nimisessä kirjassa Rowling käyttää salanimeä Robert Galbraith. Positiivisia arvosteluja saanut kirja kertoo yksityisetsiväksi ryhtyneestä sotaveteraanista Cormoran Strikesta, joka tutkii parvekkeelta pudonneen mallikaunottaren mystistä kuolemaa. Rowling vahvisti tiedot lehdelle ja kertoi toivoneensa, että olisi voinut pitää salaisuuden pidempään. Hänen mukaansa oli vapauttavaa julkaista kirja ilman ennakko-odotuksia ja hypeä.

Harry Potter -fanit saattavat olla pettyneitä Rowlingin hylättyä fantasiamaailman ja siirryttyä kertomaan tarinoita todellisesta maailmasta. Kirjailija uskoo kuitenkin olevansa vapaa kirjoittamaan myös aikuisemmista aiheista, vaikka lasten ja nuortenkirjailijan maineen taakka kulkee hänen mukanaan.

– En pidä itseäni kenenkään lapsenvahtina tai opettajana. Olen kirjailija, ja kirjoitan siitä mistä itse haluan, J.K. Rowling kertoi aiemmin Daily Mail -lehdelle.

47-vuotiaan Rowlingin mukaan todellisen maailman ongelmista kertominen tarjoaa hänelle kaivattua vaihtelua kirjailijan vietettyä vuosikausia kirjoittaen fantasiamaailmasta. Rowling kertoo moraalin ja kuolevaisuuden teemojen olevan hänelle lähes pakkomielteitä ja käsittelevänsä niitä mielellään kirjoissaan.

J.K. Rowling keksi aikoinaan Harry Potter -idean junamatkan aikana, kun hän sai ruuhkaisessa junassa päähänsä ajatuksen pienestä velhopojasta. Brittikirjailija onkin sittemmin menestysteoksiensa myötä noussut yhdeksi maailman rikkaimmaksi naiseksi. Kirjoja on myyty yli 450 miljoonaa kappaletta ja niitä on käännetty yli 70 kielelle.